sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

KUULUMISIATervehdys taas pitkästä aikaa blogikaverit :) Vierähtipä edellisestä postauksesta jo hyvä tovi!

Viime viikolla oli Jesperillä ekat hoidot Helsingissä. Lähdettiin jo maanantaina aamulla ja pysähdyttiin Tampereella Ikeaan :) Tuli nyt huvi ja hyöty yhdistettyä. Ikeasta mukaan tarttui paljon astioita; ihan niitä "Färgrik"-lautasia ja kahvikuppeja, pieniä ja isoja laseja, tarjoilukulhoja, kaikenlaisia murokulhoja jne. Lisäksi löysin vihdoin meidän keittiön tuoleihin sopivat päälliset ja nättejä kehyksiä.


Olen monessa blogissa ihastellut niin vanhoja posliineja kuin uutukaisia söpöisiä Greengaten astioitakin. Tykkään kauniista astioista, mutta en malta arkikäyttöön ostaa niitä. Harmittaa kun ne kuitenkin menee meillä rikki ;) Siksi ihan Ikea-astiat käyvät meille oikein hyvin. Yhdessä kuvassa on joskus Huutokaupasta ostamani vanha posliiniastiasto. Se on vain juhlapäivinä käytössä ja tosi nätin kattauksen niillä saa aikaan :)

Niin... Jesperin leikkaus sujui tavallaan ihan hyvin. Operaatio kesti reilut 2,5 tuntia. Laserhoito ei sitten sopinutkaan, vaan vioittuneita verisuonia hoidettiin Kryolla, eli jäädytyshoidolla. Kaikki söheröt saatiin pois ja lopuksi silmään injektoitiin vielä lääkeaine, joka estää/hidastaa uusien söheröiden muodostumisen. Huono juttu oli se, että verkkokalvo oli ehtinyt jo osittain irrota, mutta onneksi se saatiin kiinnitettyä uudelleen.
Palutuuko silmän näkökyky? No sen vain aika näytää. Todennäköisesti ei :( koska rasva on kalkkeutunut, eli siis kovettunut, eikä se sieltä valumalla pois tule. Ehkä pieninä hippuina ajan kuluessa, mene ja tiedä. Vähän on fiilikset maassa...
Pikku-mies mietti perjantaiaamuna, että miksi hänen silmä on rikki, ja että olispa kiva jos voisi nähdä kunnolla. Arvatkaa vaan pääsikö äidiltä itku...
Noin kuuden viikon kuluttua olisi sitten tarkistus Mielahdessa ja uusi lääkeinjektio.
Että kyllä se todellisuus nyt oikeen toden teolla iski, että tätä tämä nyt on. Viheliäinen tauti :(

Meillä on kotona nyt pikku projekti alkamassa. Nimittäin maalämpö. Meillä on mennyt tämän talven aikana ihan tuhottomasti öljyä lämmitykseen, huh huh! Ja nyt kyllä riittää ;) Ollaan saatu tarjouksia ja niitä vertailtu, ensi viikolla pumpun tilaus. Tai mieshän tuota projektia pääasiassa hoitaa, mutta kuuntelen sujuvasti ;)
Sitten olisi sisäovien vaihtoa luvassa ja neidin huoneen tapetointi. On ihan kiva, että on tämmöistä tulossa, saa vaihteeksi vähän muuta ajateltavaa :)

Lämpimiä keväisiä päiviä ollut, nautitaan auringosta, ihanaa :)

6 kommenttia:

 1. Kevät etenee...kaunis astiasto ihailin sitä kauan tässä ja valkeat neilikat sopivat hyvin niiden seuraksi.
  Kehykset ovatkin tosi hyvän näköisiä samoin kuin nuo istuinpälliset ovat oikein passelit tuoleihin.
  Pöydästäkin pidän.
  Onneksi Jesperin leikkaus on suoritettu ja nyt vaan täytyy kovasti toivoa ja uskoa että kaikki kääntyisi parhain päin, aina on toivoa.
  Onnea myös teidän projektiin maalämpöön, ei ole suotavaa, että tolkuttomasti menee öljyä lämmitykseen.

  Aurinkoisia päiviä ja lämpimiä ajatuksia:)

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia ja tosi nätti vanha astiasto! Ikean astiat on kyllä kivoja kun ovat edullisia niin ei harmita ihan kamalasti jos joku kuppi tai lautanen hajoaakin.

  Onpa hyvä kun leikkaus nyt takanapäin. Mutta kyllä uskon, että äitillä itku päässyt kun poika kyselee miksi silmänsä rikki, niin liikuttavaa... :'( Kovasti voimia ja toivotaan hartaasti, että näkökyky palautuisi edes osittain!!!

  Maalämpö on kyllä hyvä juttu. Meille laitettiin tähän taloon se ja ei ole tarvinnut tämän talven aikana yhtään miettiä lämmityskulujen nousua.
  Kiva kun pientä remppatouhua teillä, niin saa tosiaan ajatuksia vähän muihin juttuihin välillä!

  Ihania aurinkoisia kevätpäiviä :)

  VastaaPoista
 3. Moi.
  Ei tunneta,mut eksyin äsken sun blogiin ja teidän pikku-miehen tarina kosketti.
  Mulla ja 3,5v tytöllä vähän samoja ongelmia.
  En niistä viitsi tässä kertoa,mut jos joskus haluat jutella niin laita sähköpostiosoite niin kerron lisää.En väitä ymmärtäväni,mut yritän.Tiedän et mitkään sanat ei lohduta,mut voimia toivon ja kaikkea hyvää teille!
  T:Mia

  VastaaPoista
 4. Niin upeita kuvia, nuissa on todellakin sitä tunnelmaa. Oikein ihanaa viikonloppua sinulle. Tsemppiä teille arkeen ja voimia. Halauksia <3

  VastaaPoista
 5. Moi Mia, kiitos viestistä :)
  Mun sähköposti on anu.pafs@netikka.fi

  VastaaPoista
 6. satuinpa kohdalle ohisurffiessa.

  Meillä asennettiin viimesyksynä maalämpö ja hyvä on ollut. Viimevuonna kului öljyä pelkästään talven lämmitykseen 3 tuhatta litraa (noin 700egua per 1000 litraa silloin)
  plus ilppi plus takkapuut plus lämminvesivaraajan sähkönkulutus..

  nyt sitten ilppi ollut koko talven pois päältä, maalämpö lämmittää myös veden, ja takkaa on lämmitetty sillointällöin kovimmilla pakkasilla ja ihan vaan huvin vuoksi, mutta puunkulutus ollut siis myös pienenpää.

  Laskeskelin kuluja verrattuna viimevuoteen.. niin säästöä viimevuoteen on tullut miltei tuhat euroa. (toki maalämmön asennuskulut on tästä summasta pois.. verrattu vaan puun ja sähkön yms kulutusta) että hyvä hankinta kyllä :)

  VastaaPoista